Suomi   |English   |Svenska

Vapaa sana -sarjassa kerrotaan Viron PENin kirjallisuusilloista

Kommentit pois päältä artikkelissa Vapaa sana -sarjassa kerrotaan Viron PENin kirjallisuusilloista

Tallinnassa asuva suomentaja ja toimittaja Outi Hytönen kirjoittaa uusimmassa Vapaa sana -sarjan artikkelissa Viron PENin kerran kuussa järjestämistä KirjandusAit-illoista.

Viron PENin puheenjohtaja Kätlin Kaldmaa (oikealla) ja Tarton yliopiston kirjallisuudentutkija Ene-Reet Soovik kuuntelevat, kun näyttelijä Katrin Pärn lukee Shakespearea helmikuun KirjandusAit-illassa. (Kuva: Heidi Iivari)

Viron PENin puheenjohtaja Kätlin Kaldmaa (oikealla) ja Tarton yliopiston kirjallisuudentutkija Ene-Reet Soovik kuuntelevat, kun näyttelijä Katrin Pärn lukee Shakespearea helmikuun KirjandusAit-illassa. (Kuva: Heidi Iivari)

Kirjallisuusiltoja on järjestetty vuodesta 2012 lähtien Tallinnassa. Illoissa kuullaan keskusteluja eurooppalaisesta kirjallisuudesta, katkelmia keskustelujen aiheena olevista teoksista sekä eurooppalaista musiikkia. Järjestäjinä toimivat kirjailijat Kätlin Kaldmaa, Kai Aareleid ja P.I. Filimonov, ja heidän haastattelemina lavalla on usein jutustelemassa kääntäjiä, kustantajia ja toimitustyöstä huolehtivia.

Viimeisin, helmikuun tilaisuus järjestettiin poikkeuksellisesti Tartossa, ja sitä Hytösen artikkelissa kuvailee Tarton yliopiston suomen kielen opettaja Heidi Iivari.

Pääset lukemaan Outi Hytösen artikkelin Viron PENin järjestämä KirjandusAit tuo esille kirjallisuuden kirjon ja hiljaiset tekijät tästä.

Comments are closed.