Haussa osa-aikainen järjestösihteeri

Suomen PEN etsii osa-aikaista JÄRJESTÖSIHTEERIÄ

Pen Finland Kirjoittajien sananvapausjärjestö Suomen PEN etsii osa-aikaista järjestösihteeriä avustamaan järjestön toiminnassa. Tehtävä sopii hyvin pientä lisäansiota ja työkokemusta etsivälle kirjallisuuden kenttää tuntevalle henkilölle, joka on kiinnostunut sananvapaus- ja ihmisoikeusasioista sekä järjestötoiminnasta. Työajasta ja palkkauksesta sovitaan erikseen.

Järjestösihteeriltä vaaditaan molempien kotimaisten kielten ja englannin hallintaa sekä hyviä viestinnällisiä ja IT-taitoja. Suomen PEN:illä ei ole toimitiloja, mutta tehtävää on mahdollista hoitaa esim. kotoa käsin.

Järjestösihteerin tehtäviin kuuluu:

  • Jäsenlaskutus (kerran vuodessa) ja jäsenrekisterin ylläpito
  • Johtokunnan sihteerinä toimiminen ja kokousjärjestelyt (kokouksia keskim. 6–8 vuodessa)
  • WordPress-pohjaisten kotisivujen päivittäminen
  • Tiedotustehtäviä sähköpostitse ja sosiaalisen median kautta.

Henkilön oman kiinnostuksen ja käytettävissä olevan ajan mukaisesti järjestösihteerin on mahdollista avustaa PEN:in tapahtumajärjestelyissä, tuottaa erilaisia tekstejä ja ottaa isompi rooli järjestön tiedotuksessa. Tehtävä on määräaikainen, aluksi ajalla 1.8.–31.12.2016. Valittava henkilö perehdytetään tehtävään ja järjestön toimintaan heinäkuussa.

Kysy lisätietoja ja lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluettelosi kera 27.6.2016 mennessä toiminnanjohtaja Johanna Sillanpäälle, os. pentiedotus(at)gmail.com tai puheenjohtaja Sirpa Kähköselle, os. sirpanen(at)gmail.com.

Suomen PEN on vuonna 1928 perustettu kirjailijoiden sananvapausyhdistys, joka kuuluu yli 100 maassa toimivaan kansainväliseen PEN-järjestöön, PEN Internationaliin. Peruskirjansa mukaisesti PEN puolustaa ja edistää kirjallisuutta sekä taiteen- ja ilmaisunvapautta kaikkialla maailmassa.  Tavoitteidensa toteuttamiseksi Suomen PEN tekee aloitteita ja kannanottoja, harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, järjestää keskustelu-, esitelmä- ja kulttuuritilaisuuksia sekä muuta vastaavaa tarkoitustaan edistävää toimintaa.

PEN Tiedotus