36. Vangittujen kirjailijoiden päivä: Dareen Tatour

Writers at Risk / Kannanotto / Vetoomus / Suomen PEN / 2017

Israel: Tuomio viivästynyt runoilija Dareen Tatourin oikeudenkäynnissä, pidätettynä yli kaksi vuotta

Dareen Tatour (vas.) sai vieraakseen Kv. PEN:in puheenjohtaja Jennifer Clementin (kuvassa) ja PEN:in toiminnanjohtaja Carles Tornerin lokakuussa 2017.

Palestiinalainen runoilija Dareen Tatour on parhaillaan oikeudessa Israelissa syytettynä “terroristiorganisaation tukemisesta ja väkivaltaan yllyttämisestä” liittyen hänen runouteensa ja toimintaansa sosiaalisessa mediassa. Hänet pidätettiin ennen aamunkoittoa poliisin suorittimassa kotiratsiassa 11. lokakuuta 2015. Tatour vietti yli 9 kuukautta pidätettynä poliisin huostassa ennen kuin hänet suljettiin kotiarestiin.

Oikeudenkäynti jatkuu nyt kaksi vuotta myöhemmin. Dareen Tatour elää yhä tiukassa kotiarestissa, hän ei saa liikkua kotinsa ulkopuolella ilman viranomaisvalvojaa eikä käyttää Internettiä.

Pidätettynä runoilijana tukenne antaa minulle toivon kipinän, joka ei sammu koskaan ja tiedän nyt, että on ihmisiä, jotka työskentelevät kirjailijoiden ja runoilijoiden ihmisoikeuksien puolustamiseksi ja luovuuden varjelemiseksi. Kiitos PEN International. Kiitos vierailustanne ja siitä, että tuette laillani vankeudessa kärsiviä taiteilijoita, jotka eivät ole tehneet muuta kuin ilmaisseet mielipiteensä taiteen keinoin. Dareen Tatourin viesti PEN:ille lokakuussa 2017.

Suomen PEN ja Kansainvälinen PEN uskovat, että Dareen Tatouria vastaan on hyökätty puhtaasti sananvapauden rauhanomaisen harjoittamisen takia.

Suomen PEN vaatii Dareen Tatourin välitöntä ja ehdotonta vapauttamista 36. Vangittujen kirjailijoiden päivänä. Dareen Tatourin puolesta vedottiin myös Suomen PEN:in Sananvapausgaalassa 14.11.2017, jossa hänelle omistettiin tyhjä tuoli PEN-perinteen mukaisesti.

VETOA

Täytä nimesi, kotipaikkakuntasi ja sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme vetoomuksen puolestasi

Nimesi*

Sähköpostiosoitteesi*

JAA tietoa Dareen Tatourista Twitterissä, Facebookissa ja muissa sosiaalisissa medioissa, käytä hashtageja: #freedareentatour, #NeverSilenced, #ImprisonedWriter.

Lähetä oma vetoomus Israelin viranomaisille:

  • Vaadi heitä vapauttamaan runoilija Dareen Tatour kotiarestista välittömästi ja ehdoitta,
  • Vaadi kaikkia Dareen Tatouriin kohdistettuja syytteitä kumottavaksi, sillä häntä pidetään arestissa puhtaasti sananvapauden rauhanomaisesta harjoittamisesta, johon hänellä on täysi oikeus.

Minister of Justice
Ayelet Shaked
Ministry of Justice
29 Salah al-Din Street Jerusalem, 91010, Israel
Fax: +972 2 628 5438
Email: sar@justice.gov.il

Tervehdys:
Dear Minister

Kopioi vetoomuksesi:

Attorney General
Avichai Mendelbilt
Ministry of Justice
29 Salah al-Din Street Jerusalem 91010, Israel
Fax: +972 2 530 3367
Email: ishkat-yoetz@justice.gov.il

Kopioithan vetoomuksesi Israelin suurlähetystölle Suomessa ja Suomen suurlähetystölle Israelissa.

Lisätietoja Dareen Tatourista englanninkielisellä sivulla ja osoitteessa: https://freedareentatour.org/trial.

Johanna Sillanpää