Jäseneksi Suomen PEN:iin?

Sananvapaus on aikamme keskeisiä kysymyksiä. Kirjailijat, joille sanat ovat työkalu, ovat työnsä vuoksi uhattuna eri puolilla maailmaa. Myös Suomessa sananvapauden rajat ja jakautuminen ovat entistä kiivaamman keskustelun kohteena. Suomen PENin jäsenenä olet mukana tukemassa kansainvälistä sananvapaustyötä ja aiheeseen liittyvän julkisen keskustelun ylläpitämistä.

Suomen PENin jäseneksi voi hakea jokainen Suomen Kirjailijaliittoon, Finlands Svenska Författareföreningeniin, Suomen Näytelmäkirjailijaliittoon, Finlands Svenska Dramatikerförbundiin, Suomen Arvostelijain liittoon tai Suomen kääntäjien ja tulkkien liittoon kuuluva. Suomen PEN hyväksyi jäsenikseen myös tietokirjoittajat ja tutkijat vuosikokouksessaan 2017. Myös muut kulttuurielämässä ansioituneet hakijat otetaan huomioon.

Jäsenmaksu

Vuosikokous päättää jäsenmaksuista helmikuisessa kokouksessaan. Vuonna 2020 jäsenmaksu on 30 euroa, työttömille 20 euroa, tai vaihtoehtoisesti jäsenet voivat maksaa vapaaehtoisen kannatusmaksun (min. 100 euroa).

Jäsenhakemus

Täytä yhteydenottolomake tarvittavien yhteystietojen ja liitteiden kera (vapaamuotoinen hakemus, CV), niin johtokunta käsittelee hakemuksesi seuraavassa kokouksessaan!

 

  Nimesi*

  Sähköpostiosoitteesi*

  CV*

  Vapaamuotoinen hakemus*

   

  Tietosuojaseloste 25.5.2018

  Rekisterinpitäjä:
  Suomen PEN – Finlads PEN ry (1479576-4)
  info@suomenpen.fi

  EU:n tietosuoja-asetus uudistui 21.5.2018. Alla olevalla selosteella kerromme tavasta, jolla käsittelemme jäsentietojamme.

  Keräämme henkilötietoja jäsenrekisteriämme varten. Henkilötietojen antaminen on edellytys jäsenyyden syntymiselle. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on Suomen PEN:in ja jäsenen välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Kaikki yhdistykset tallentavat jäsentensä nimet ja kotipaikat rekisteriin, koska yhdistyslaki edellyttää sitä.

  Keräämme henkilötietoja myös jäsentiedotusta ja kutsuja varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumus. Suomen PEN ei tee sinua koskevia profilointeja tai automaattisia päätöksiä.

  Henkilötietojasi vastaanottavat:
  – Suomen PEN:in johtokunta ja työntekijät
  – maksunvälittäjä, joka vastaanottaa sinulta jäsenmaksun
  – tilitoimisto, joka kirjaa jäsenmaksun kirjanpitoomme
  – tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme

  Säilytämme henkilötietojasi FloMembers -jäsenrekisteripalvelussa. FloMembers -palvelussa tietoturvasta on huolehdittu siten, että FloMembers on hajautettu kolmelle palveluntarjoajalle. Nämä ovat Planeetta Internet Oy, Multim Oy sekä Digital Ocean. Palvelu täyttää Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimukset. Palvelinresursseja monitoroidaan ympärivuorokautisesti. Välineeseen kirjautuminen on salattu 256-bittisellä SSL-suojauksella. Sähköpostitse välitetään jäsenille vain kertakäyttösalasanoja. Kaikki salasanat säilytetään järjestelmässä kryptattuina. Kunkin asiakkaan tiedot sijaitsevat erillisessä tietokannassa.

  Jäsentietoja säilytämme yllä kuvatulla tavalla koko jäsenyytesi ajan. Koska jäsenhakemukset lähetetään sähköpostitse, saatamme lisäksi säilyttää jäsentietojasi sähköpostiarkistossa enintään seitsemän vuoden ajan. Lisäksi jäsentietojasi voidaan säilyttää yhdistyksen kirjanpitoaineistossa niin ikään seitsemän vuoden ajan. Jäsentietoja voidaan myös luovuttaa Suomen PEN – Finlands PEN ry:n arkistoon, jota pitää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ry.

  Sinulla on seuraavat oikeudet:
  – oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
  – oikeus tietojen oikaisemiseen ja niiden poistamiseen
  – oikeus käsittelyn rajoittamiseen (voit esimerkiksi kieltää jäsenkirjeet tai -kutsut)
  – oikeus peruuttaa suostumus (voit esimerkiksi peruuttaa suostumuksesi jäsenpostiin)
  – oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  – oikeus saada tieto tietoturvaloukkauksista

  Huomioithan, että sinulla on oikeus tietojesi rekisteristä poistoon vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä. Rekisterissämme noudatetaan ajantasaista Henkilötietolakia. Vastaamme mielellämme kaikkiin tietosuojaan liittyviin asioihin sähköpostitse osoitteessa info@suomenpen.fi.