LAHJOITA

Lahjoita sananvapautta

Ilman sananvapautta emme voi kertoa toisillemme epäkohdista. Ilman sananvapautta totuuden kertojat joutuvat vankiloihin ja hengenvaaraan. Sananvapaus on välttämätön edellytys sille, että kirjallisuus ja tiede kukoistavat. Demokratiaa ei ole ilman sananvapautta.

PEN on kirjailijoiden, tutkijoiden, journalistien, kustantajien ja kirjakauppiaiden eli koko kirjallisen alan vapaaehtoisjärjestö. PEN tukee sananvapautta, ihmisoikeuksia sekä syvällistä ja kriittistä keskustelua.

Sinun avullasi, yhdessä, voimme tehdä enemmän. Lahjoittamalla tuet kirjailijoita, tutkijoita ja taiteilijoita, joiden sananvapaus on uhattuna. Näin tuet myös totuudenmukaisen tiedon saatavuutta sekä erilaisiin näkemyksiin pohjautuvaa yhteiskunnallista debattia.

Raportoimme varojemme käytöstä vuosikertomuksissa. Emme kerää tai julkaise lahjoittajien nimiä.

Kiitos lahjastasi sananvapaudelle!

Rahankeräystili: FI73 8146 9710 3030 08, DABAFIHH

Rahankeräysluvan numero: RA/2023/177

Voimassaoloaika: 10.02.2023–

Rahankeräysluvan haltija: Suomen PEN – Finlads PEN ry, y-tunnus 1479576-4

Osoite: Tekstin talo, Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki tai info@suomenpen.fi

Kerätyt varat käytetään:
– aloitteiden ja kannanottojen tekemiseen,
– kampanjoiden ja muun vaikuttamistoiminnan toteuttamiseen,
– sananvapautta puolustavan tiedotus- ja julkaisutoiminnan harjoittamiseen,
– keskustelu-, esitelmä- ja kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen,
– tukemaan uhattuja ja vainottuja kirjailijoita, taiteilijoita, toimittajia ja muita sananvapauden puolustajia tai henkilöitä, joiden sananvapaus on uhattuna
– Suomen PEN – Finlands PEN ry:n toiminnan kehittämistyön kustannuksiin. Työn tavoitteena on, että Suomen PEN toimii tehokkaana ja vaikuttavana sananvapauden puolustajana sekä Suomessa että kansainvälisesti yhteistyössä muiden PEN-järjestöjen kanssa.