PEN mukana Runokuussa ja Helsinki puhuu -tapahtumassa

PENin alkusyksyn tapahtumia voi seurata myös kotisohvalta, sillä sekä Runokuun että Helsinki puhuu -tapahtuman keskustelut striimataan. Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtumakuvauksista.

La 22.8.2020 klo 14-15 Keskustakirjasto Oodi, 3. krs, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

Runokuu-festivaalilla keskustellaan Kirjailijoiden sananvapaudesta

Englanninkielisessä keskustelussa puhutaan sananvapaudesta Suomessa ja muualla. Keskustelemassa Daniel Malpica, Nathalie Sallegren, Surjit Gag, ja Elina Hirvonen. Keskustelussa kerrotaan myös esimerkiksi Vainottujen kirjailijoiden komitean tilanteesta ja toiminnasta.

Tilaisuuden turvallinen osallistujamäärä on 30 henkilöä, mutta tapahtumaa voit seurata myös etänä Facebookin kautta. Paikkoja ei voi valitettavasti varata ennakkoon. Keskustelu järjestetään Oodin 3. kerroksessa. Ethän tule kipeänä tai vähääkään oireisena tapahtumaan. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.

Lisätietoja tapahtumasta Runokuun sivuilta

Kolmessa erillisessä kuvassa vasemmalta oikealle kirjailija Reetta Aalto, kääntäjä Tapani Kärkkäinen ja professori Janne Saarikivi.

Reetta Aalto, Tapani Kärkkäinen ja Janne Saarikivi keskustelevat Helsinki puhuu -tapahtumassa.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Helsinki puhuu -tapahtuman teemana on Itämeri.

To 27.8.2020 klo 15–16 Espan lava, Esplanadin puisto, Helsinki

Taistelu sananvapaudesta – Puolan ja Venäjän sananvapaustilanteiden viimeaikainen kehitys

Poltetaan Harry Potter? Sananvapausjärjestö Suomen PENin paneelissa aiheena Puolan ja Venäjän ihmisoikeustilanteiden viimeaikainen kehitys. Keskustelua myös sananvapaudesta, seksistä, vallasta ja kuolevista kielistä. Keskustelijoina Reetta Aalto, Tapani Kärkkäinen, Janne Saarikivi sekä Suomen PENin puheenjohtaja Veera Tyhtilä.

Reetta Aalto on elokuvaohjaaja, joka käsittelee töissään usein valtaa, sukupuolta ja seksuaalisuutta. Hänen esikoisromaaninsa Vadim julkaistiin kesällä 2020.

Tapani Kärkkäinen on puolalaisen kirjallisuuden suomentaja ja freelance-toimittaja, joka on seurannut Puolan politiikkaa ja kulttuuria 1980-luvulta asti. Hän on kääntänyt mm. vuonna 2018 Nobel-palkitun Olga Tokarczukin kirjoja.

Janne Saarikivi on kielitieteilijä ja professori Helsingin yliopiston suomalais-ugrilaisten kielten laitoksella. Hän on perehtynyt mm. vähemmistökieliin ja katoaviin kieliin Venäjällä. Saarikivi on kirjoittanut kolumneja Parnassoon, Helsingin Sanomiin ja Ylelle, kirjan todellisuuden luonteesta, sekä sanoituksia Ultra Bra -yhtyeelle.

Helsinki puhuu –keskustelutapahtuma järjestetään 25.-27. elokuuta Espan lavalla. Kaikille avoimia keskusteluja voi seurata paikan päällä sekä kotipäätteen äärellä, sillä Helsingin Sanomat striimaa keskustelut suorina lähetyksinä.

Lisätietoja Helsinki puhuu -tapahtuman sivulta

Myöhemmin syksyllä osallistumme tapahtumien toteutuessa Turun, Helsingin ja Tampereen kirjamessuille.

PEN Tiedotus