Rauhankomitea mukana tekemässä mediakasvatusmateriaalia

mediataitoviikko2017_banneri_vaaka

Suomen PENin Rauhankomitea on mukana Mediataitoviikon empatiatyöryhmässä, joka on toteuttanut lapsille ja nuorille suunnatun mediakasvatusmateriaalin.

Uudessa materiaalissa on tietoa ja tehtäviä lasten ja nuorten mediakasvatukseen. (Kuva: mediataitokoulu.fi, rajattu)

Mediakasvatuksen avulla voidaan kehittää vuorovaikutuksessa ja viestinnässä tarvittavia taitoja. Uudessa materiaalissa on tietoa ja tehtäviä lasten ja nuorten mediakasvatukseen. (Kuva: mediataitokoulu.fi, rajattu)

Empatiatyöryhmän toteuttama Pullopostia mediameressä -materiaali tarjoaa työkaluja empatiataitojen ja sananvapauden edistämiseen.

Materiaali sisältää tietoa, toimintamallin ja tehtäviä eri ikäisten mediakasvatukseen – mukana on toimintamallit alle 8-vuotiaille, 8–12-vuotiaille ja yli 13-vuotiaille. Tavoitteena on edistää media- ja monilukutaitoja sekä lisätä ymmärrystä median merkityksestä ja mahdollisuuksista ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa.

Materiaalin ovat yhteistyössä toteuttaneet Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Mediakasvatuskeskus Metka, Mediakasvatusseura, Suomen PEN, Yle Oppiminen, Yle Uutisluokka.

Lisätietoja hankkeesta ja ladattava materiaali mediataitokoulu.fi-sivustolla

Mediataitoviikkoa vietetään tänä vuonna 6.–12.2.2017. Kyseessä on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Vuoden 2017 teema on ”Ihmisten Internet”. Mediataitoviikko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 50 kansallisen organisaation kanssa ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.

www.mediataitoviikko.fi

PEN Tiedotus