Suomen PEN järjestää gaalaillan sananvapauden hyväksi

(Kuva: Pixabay)

(Kuva: Pixabay)

Suomen eturivin kirjailijat nousevat lavalle sananvapauden puolesta 11. marraskuuta klo 19 Q-teatterissa. Hyväntekeväisyysgaala huipentuu tansseihin kirjailijabändin tahdissa.

Q-teatterin lavalla kuullaan puheita, luentaa ja musiikkia. Esiintymässä ovat Suomen Kansalliskirjaston johtaja Kai EkholmAnja Erämaja, Vilja-Tuulia Huotarinen, Anna-Leena Härkönen, Juha Itkonen, Katja Kettu, PENin puheenjohtaja Sirpa Kähkönen, Jani Nieminen, Antti Nylén, Riikka Pulkkinen, Merja Virolainen, Hanna Weselius ja Kjell Westö. Gaalailta huipentuu tanssiin WHAT?-kirjailijabändin tahdissa. Illan juontavat Annina Holmberg ja Taina West.

Gaalan aika ja paikka: 11.11.2016 klo 19–22, Q-teatteri (Tunturikatu 16, Helsinki)

Lippu tapahtumaan maksaa 25 euroa + Tiketin toimitusmaksut, ja hintaan sisältyy lasi kuohuviiniä. Tilaisuuden Tiketti_logotuotto käytetään lyhentämättömänä Suomen PENin työhön muun muassa vangittujen kirjailijoiden ja toimittajien auttamiseksi.

Lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä osoitteesta www.tiketti.fi/Sananvapausgaala-Q-Teatteri-Helsinki-lippuja/42592 tai ovelta tapahtumapäivänä. Suosittelemme hankkimaan omasi ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Gaalan järjestää kirjailijoiden kansainvälinen sananvapausjärjestö Suomen PEN, joka puolustaa kirjailijoiden ja toimittajien sananvapautta. Pohjoismaat ovat sananvapauden edelläkävijöitä: Vuonna 1776 Ruotsissa säädettiin senhetkisen maailman vapaamielisin painovapausasetus. Se poisti ennakkosensuurin, ja samalla hallinnon asiakirjat tulivat kansalaisten saataville. Nyt, 250 vuotta myöhemmin, yhteiskuntamme rakentuu yhä näille periaatteille, mutta työ sananvapauden puolesta on tärkeämpää kuin koskaan.

Suomen PEN on osa yli 100 maassa toimivaa PEN Internationalia, joka puolustaa ja edistää kirjallisuutta sekä taiteen- ja ilmaisunvapautta kaikkialla maailmassa.

Lisätietoja tapahtumasta: Salla Kosunen, järjestösihteeri, Suomen PEN, pentiedotus(a)gmail.com, 040 019 55 88.

Lisätietoa painovapauden juhlavuodesta: www.painovapaus250.fi

Tapahtuman Facebook-sivuwww.facebook.com/events/121975164936170/

PEN Tiedotus