Suomen PEN kutsuu tietokirjoittajat ja tutkijat mukaan toimintaansa

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tiedote 16.2.2017

Suomen PENin vuosikokous päätti 15.2.2017 laajentaa jäsenkuntaansa ja kutsua tietokirjailijat, -kirjoittajat ja tutkijat jäsenikseen. Kokouksessa todettiin, että on tärkeä tukea tutkijoiden ja tietokirjoittajien sananvapautta ja oikeutta ilmaisun vapauteen.

Suomen PEN on vuonna 1928 perustettu kirjailijoiden kansainvälinen sananvapausjärjestö. PEN puolustaa sananvapautta, mutta vastustaa väärien tietojen julkistamista, tahallisia valheita sekä tosiasioiden vääristelyä poliittisten ja henkilökohtaisten etujen saavuttamiseksi. Tähän ajatukseen tutkijat ja tietokirjoittajat voivat hyvin yhtyä.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja kirjailijoiden kansainvälinen sananvapausjärjestö Suomen PEN aloittivat yhteistyön vuonna 2016. Tavoitteena on luoda verkosto, joka tukee yksittäisiä tutkijoita, (tieto)kirjailijoita ja toimittajia kohtaamaan heidän saamansa häiritsevä palaute – jopa vihapuhe – ja auttaa heitä välttämään pelkoon perustuva itsesensuuri.

Suomen PEN puolustaa ajatusten esteetöntä kulkua kansalaisten sekä eri kansakuntien kesken ja vastustaa ilmaisun vapauden tukahduttamista omassa maassaan ja yhteiskunnassaan. Suomen PENin johtokunta hyväksyy uudet jäsenet hakemuksen perusteella.

www.tjnk.fi

PEN Tiedotus