Ilmaisunvapausklubi 22.10.

Ihmisoikeusjärjestöt kutsuvat Ilmaisunvapausklubille torstaina 22. lokakuuta kello 19-21!

ilmaisunvapausklubi

DTM gay night club (Mannerheimintie 6 B, Helsinki) avaa ovensa kaikille kirjallisuuden ystäville, kun ihmisoikeusjärjestöt Suomen PEN, Seta ry ja Amnesty Internationalin Suomen osasto järjestävät Ilmaisunvapausklubin Helsingin Kirjamessujen avajaisiltana.

Luvassa sopivasti vinksahtanutta sanaa ja rautaista asiaa Venäjää unohtamatta: Kirjallisuudentutkijat Fredrik Hertzberg ja Katja Seutu paneutuvat queer-elementteihin Gunnar Björlingin ja Mirkka Rekolan runoudessa, prosaistit Sami Hilvo, Katja Kettu ja Laura Lindstedt lukevat teoksiaan sillä silmällä ja illan runoannista vastaavat runoilija-kääntäjä Eleonora Joffe, Viron PEN:in pj. & runoilija Kätlin Kaldmaa sekä Suomen PEN:in entinen pj. Jarkko Tontti. Illan Venäjän kirjailijavieras on journalisti, kriitikko ja vapaa-ajattelija Artemi Troitski, jolta on juuri ilmestynyt uusi Venäjän lähihistoriaa luotaava haastattelukirja Venäläinen karmageddon (Into 2015). Troitskia haastattelee tutkija Riku Toivola Helsigin yliopistosta. Illan juontaa Katriina Rosavaara Setasta. Monikielistä menoa tukevat DTM ja Otavan Granta V: Venäjä -numero.

Artemi Troitski, kuva: Anne Hämäläinen/Into

Artemi Troitski, kuva: Anne Hämäläinen/Into

Tapahtumaan ei ole pääsymaksua, mutta teidät, armas yleisö, haastamme mukaan ihmisoikeustyöhön ja lahjoittamaan kansalaisjärjestöjen toiminnan tueksi Venäjällä:

Lahjoituksen järjestöille voi tehdä Setan kautta. Lahjoita haluamasi summa Setan keräystilille FI21 8000 1571 0819 35 ja lisää viite 20132. Tällä viitenumerolla kootut varat lahjoitetaan lyhentämättömänä venäläisten hlbti-järjestöjen toimintaan osana Setan ihmisoikeustyötä. Lisäksi paikan päällä voi lahjoittaa keräyslippaaseen. Lahjoituksen voi tehdä myös verkkomaksuna.(Keräyslupa: POL/2015/6145. Voimassaoloaika: 30.7.2015-18.7.2017. Keräysalueena on koko Suomi lukuunottamatta Ahvenanmaata.)

Tilaisuudessa voi myös allekirjoittaa PEN:in ja Amnestyn vetoomuksia ja juhlia voi jatkaa DTM:ssä pikkutunneille asti!

PEN Tiedotus