Kirjallisuus ilman rajoja & Mutanttikieltä 18.3.

ICORN-turvakaupunkikirjailijat vierailevat monikielisyysseminaarissa Helsingissä

18.3.2016 klo 9.00-16.30

Pohjoismainen kulttuuripiste, TING-sali

Kaisaniemenkatu 9, Helsinki

Kulttuuria kaikille -palvelun, Kulttuurikeskus Caisan, Lukukeskuksen, Pohjoismaisen kulttuuripisteen, Sivuvalo-projektin, Suomen arvostelijain liiton (SARV) sekä Suomen PEN:in yhteistyönä toteutettava Kirjallisuus ilman rajojaLitteratur utan gränserLiterature without borders -seminaari järjestetään perjantaina 18. maaliskuuta 2016. Seminaarissa käsitellään mm. monikielisten kirjailijoiden asemaa ja tukemista Pohjoismaissa, saamelaista kirjallisuutta ja maan rajat ylittävää kustantamista sekä turvakaupunkitoimintaa.

Manal Al-Sheikh, kuva A. L. Nordheim

Manal Al-Sheikh, kuva A. L. Nordheim

Anisur Rahman, kuva ICORN

Anisur Rahman, kuva ICORN

Mazen Maarouf, kuva ICORN

Mazen Maarouf, kuva ICORN

Tilaisuudessa vierailevat irakilainen, Norjassa asuva runoilija ja kääntäjä Manal Al-Sheikh, joka oli Stavangerin turvakaupunkikirjailija 2009-2011, Ruotsissa asuva bangladeshilainen kirjailija, toimittaja ja kääntäjä Anisur Rahman, joka oli Uppsalan turvakaupunkikirjailija 2009-2011 sekä Reykjavikin turvakaupunkikirjailijaksi v. 2011 valittu libanonilainen toimittaja ja rauhanaktivisti Mazen Maarouf. Heidän kanssaan turvakaupunkitoiminnasta keskustelevat Helsingin kaupungin valtuutettu Thomas Wallgren ja toimittaja, PEN-aktiivi Iida Simes.

Suomen PEN:in varapuheenjohtaja ja Kieli- ja käännöskomitean tuore puheenjohtaja Marianne Bargum johtaa työryhmää, jossa Vuokko Hirvonen Sámi Allaskuvlasta alustaa ylikansallisesta kustantamisesta Pohjoismaissa.

SARV:n paneelissa Elisabeth Nordgren, Kansainvälisen PEN:in naiskirjailijakomitean puheenjohtaja, johtaa keskustelua monikielisen kirjallisuuden arvioimisesta, johon osallistuu myös Tanskan PEN:in hallituksen jäsen, toimittaja Niels Ivar Larsen.

Luennot järjestetään Pohjoismaisen kulttuuripisteen tiloissa, työpajat Kulttuurikeskus Caisassa. Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt ja tilasuus on täynnä, mutta seminaaria (lukuunottamatta Caisan työpajoja) voi seurata verkossa tämän stream-linkin kautta. Seminaarin kielet ovat englanti ja skandinaaviset kielet.

Fr33 MHZ Mutanttikieltä Electro Poetry Night

Mutanttikieltä -banneriPe 18.3.2016 klo 19:00

Kulttuurikeskus Caisa

Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki

Vapaa pääsy

Seminaari huipentuu monikieliseen ja monitaiteiseen runoiltaan Kulttuurikeskus Caisassa, jossa esiintyvät Manal Al-Sheikh (IQ/NO), Anisur Rahman (BD/SE), Mazen Maarouf (PS/IS), Diana Mistera (IT/FI), Hamdam Zakirov (UZ/FI), Inger-Mari Aikio, Harri Hertell ja Bosse Hellsten.

Ohjaus: David Kozma (RO/FI), musiikki: Romulus Chiciuc (RO/FI).

Illan ohjelmasta vastaavat Sivuvalon Mutanttikieltä-projekti sekä FR33MHZ. Tapahtuman järjestävät Sivuvalo, EtcCaisaSuomen Kirjailijaliitto r.y sekä Finlands svenska författareförening.

Lisätietoja tapahtumasta ja Mutanttikieltä- ja FR33MHZ-projekteista monikielisyyttä edistävän Satakielikuukauden sivulla.

PEN Tiedotus