Naiskomitea tutustuu nuorten tasa-arvoajatuksiin kirjoituskatselmuksessa

Suomen PENin Naiskomitea kuuluu tänä keväänä valtakunnallisen Itsenä olemisen tärkeydestä -hankkeen kirjoituskatselmuksen raatiin. Katselmus on suunnattu yläkoululaisille, ja siinä kerätään nuorten kirjoituksia tasa-arvosta.

Katselmuksessa opiskelija voi valita itselleen sopivan tyylilajin ja kirjoittaa tasa-arvosta esimerkiksi räpin, esseen tai runon. Naiskomiteasta kirjailija ja komitean puheenjohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen, kustannustoimittaja Lotta Sonninen ja kirjailija ja käsikirjoittaja Juuli Niemi ovat mukana teksteihin tutustumisessa. Heidän suositustensa perusteella osa teksteistä julkaistaan kevään lopulla Women of the World Finlandin sivuilla suomeksi. Kaksi kirjoitusta julkaistaan englanniksi käännettynä WOW Globalin sivuilla.

Itsenä olemisen tärkeydestä -tasa-arvotyö Suomen yläkoululaisten kanssa 2017 (ISOT-hanke) on lukuvuonna 2016–2017 tapahtuva valtakunnallinen hanke. Sen ensisijaisena kohderyhmänä ovat Suomen 9-luokkalaiset, joita on noin 63 000. Hanke koostuu neljästä osasta, joita ovat kouluihin jaettava Chimamanda Ngozi Adichien kirjoittama Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä -kirja, oppimateriaali, nettilähetys ja kirjoituskatselmus.

Hanketta koordinoi Kulttuurikeskus PiiPoo. Yhteistyökumppaneita ja rahoittajia ovat mm. opetus- ja kulttuuriministeriö, Otavan Kirjasäätiö ja Kustannusosakeyhtiö Otava, Jyväskylän yliopisto, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Suomen PEN. Hanketta tukevat OAJ, Suomen rehtorit ry (SURE) ja Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat ry (OPSIA).

Women of the World Finland -festivaali järjestetään Tampereella 11.–12.3.2017.

Lisätietoja ISOT-hankkeesta löytyy täältä.

PEN Tiedotus