Vuosikokouksen 2017 kuulumisia

full lace wigs

Vuodesta 2014 Suomen PENin puheenjohtajana toiminut Sirpa Kähkönen jatkaa tehtävässä kolmivuotiskaudella 2017–2019.

Suomen PENin vuosikokous 2017 järjestettiin 15. helmikuuta WSOY:n tiloissa Helsingissä.

Erovuoroisista johtokunnan jäsenistä puheenjohtaja Sirpa Kähkönen, Leena Parkkinen ja Juha Pekka Pulkkinen valittiin johtokuntaan uudelle kolmivuotiskaudelle 2017–2019. Kokouksen yhteydessä johtokuntapaikasta luopui Jukka Laajarinne, joka on ollut johtokunnassa vuodesta 2012 lähtien. PENin johtokunta kiittää lämpimästi Jukkaa hänen tärkeästä työstään kuluneiden vuosien aikana! Uudeksi johtokunnan jäseneksi valittiin valtiotieteiden tohtori ja kasvatustieteiden ja kansainvälisen kehityksen asiantuntija Mojibur Doftori. Kokouksessa valittiin myös Vilja-Tuulia Huotariselle varajäsen, Suomen PENin entinen toiminnanjohtaja Johanna Sillanpää, joka on johtokunnassa mukana toukokuusta joulukuuhun 2017.

Kieli- ja käännöskomitean puheenjohtajana jatkaa Marianne Bargum, ja Vangittujen kirjailijoiden komitean ja Rauhankomitean puheenjohtajana toimii Mojibur Doftori. Naiskomitean puheenjohtajana jatkaa Vilja-Tuulia Huotarinen.

Vuosikokouksessa todettiin, että on tärkeä tukea myös tutkijoiden ja tietokirjoittajien sananvapautta ja oikeutta ilmaisun vapauteen. Näin ollen kokous päätti, että Suomen PENiin avataan jäsenyysmahdollisuus tietokirjailijoille ja yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa työkseen tutkiville henkilöille. Johtokunta hyväksyy uudet jäsenet entiseen tapaan hakemusten perusteella johtokunnan kokouksissa. Jäsenhakemukset ansioluetteloineen voi lähettää osoitteeseen pentiedotus(at)gmail.com.

Suomen PENin johtokunta 2017:

Puheenjohtaja Sirpa Kähkönen, varapuheenjohtaja Marianne Bargum, Mojibur Doftori, Vilja-Tuulia Huotarinen, Ville Hänninen, Rita Paqvalén, Leena Parkkinen, Juha Pekka Pulkkinen, Johanna Sillanpää (varajäsen) ja Lotta Sonninen.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tiedote PENin vuosikokouksen päätöksestä löytyy täältä.

PEN Tiedotus