PEN vetoaa Raif Badawin ja Waleed Abu al-Khairin vapauttamisen puolesta

Vangittujen kirjailijoiden päivä 15. marraskuuta

”No flogging, more blogging!”

Suomen PEN:in järjesti protestin Saudi-Arabian lähetystöllä 13. marraskuuta. PEN:in ja Suomen Amnestyn aktiivit yhdessä valveutuneiden kansalaisten kanssa vaativat rinnatusten Raif Badawin sekä hänen asianajajansa Waleed Abu al-Khairin vapauttamista. Emme jääneet huomaamatta, meitä seurattiin tiiviisti lähetystön ikkunasta.

Mielenosoitusta tarkkailtiin lähetystön ikkunasta

Mielenosoitusta tarkkailtiin lähetystön parvelta.

Raif Badawin puolesta on kampanjoitu useissa PEN-keskuksissa osana Vangittujen kirjailijoiden teemapäivää. Häntä ei ruoskittu tänä perjantaina. Rangaistuksen uhka on olemassa kuitenkin koko ajan. Badawin vaimo Ensaf Haidar on kertonut miehensä olevan huonossa henkisessä tilassa. Uskomme vahvasti, että tekemällämme työllä ja kansainvälisellä painostuksella on merkitystä. Jatkamme yhteistyötämme muiden järjestöjen kanssa.

Julkistimme mielenosoituksessa vetoomuksen Raif Badawin ja Waleed Abu al-Khairin vapauttamisen puolesta ja keräämme siihen nimiä loppuvuoden tilaisuuksissamme.

Lähetä viesti ”Raif Badawi” sekä nimesi ja asuinkuntasi sähköpostiosoitteeseemme pentiedotus (at) gmail.com, niin lisäämme nimesi vetoomukseen.

Puhumassa PEN:in pj. Sirpa Kähkönen

Puhumassa PEN:in pj. Sirpa Kähkönen

Jaa tietoa kampanjastamme ja vetoomuksestamme Raif Badawin puolesta sosiaalisessa mediassa:

Appeal for @raif_badawi & @WaleedAbulkhair / allekirjoita vetoomuksemme bit.ly/1MfNBjm @FinnPEN #FreeRaif #ImprisonedWriter @pen_int

@raif_badawi n kirjoitus “Sekularismi on ratkaisu!” Suomen PENin Vapaa sanassa: http://bit.ly/1kt2q97 #FreeRaif #ImprisonedWriter @pen_int

#FreeRaifBadawi – #SaudiArabia blogger facing 10 years & 1000 lashes for saying what he thinks #ImprisonedWriter @pen_int @raif_badawi

Suomen PEN avasi Twitter-tilin (@FinnPEN) osana Vangittujen kirjailijoiden päivän kampanjaa. Lue myös Raif Badawin kirjoitus ”Sekularismi on ratkaisu!” Suomen PEN:in Vapaa sana -kirjoitussarjassa.

PEN Tiedotus