Vapautta vai vihanlietsontaa? PEN Kirjakantissa 21.11.

Tervetuloa Suomen PEN:in sananvapausseminaariin: Vapautta vai vihanlietsontaa? Sananvapaus yhteiskunnallisena ilmiönä

kirjakantti2015-nettibanneri-842x2541

Seminaari järjestetään VB-valokuvakeskuksessa (Kuninkaankatu 14–16, Kuopio) osana Kirjakantti-tapahtumaa lauantaina 21. marraskuuta 2015 kello 15.30–17.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Millainen oikeus on sananvapaus, millaisia vastuita siihen liittyy? Mitä on vihapuhe ja kuinka siihen tulisi suhtautua? Millaisia sananvapauteen liittyviä haasteita eri alojen ihmiset kohtaavat työssään ja kuinka ongelmia ratkotaan? Lähestymme aihetta niin journalistien, seurakunnan, järjestöjen kuin sosiaalityön näkökulmasta. Yleisö on lämpimästi tervetullut osallistumaan keskusteluun sananvapauden ajankohtaisista ilmiöistä yhteiskunnassa. Tilaisuudessa on myös mahdollista allekirjoittaa PEN:in vetoomus saudiarabialaisen bloggarin ja ihmisoikeusaktivistin Raif Badawin vapauttamiseksi.

Kirjailijoiden sananvapausyhdistys Suomen PEN:in puheenjohtajan, kirjailija Sirpa Kähkösen ja toiminnanjohtaja Johanna Sillanpään vieraiksi saapuvat ohjaaja Masoud Batran, Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja, Yle Savon toimittaja Pekka Niiranen, Savon Sanomien toimituspäällikkö Riitta Raatikainen ja Kuopion evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö, päätoimittaja Minna Siikaniva.

PEN Tiedotus