Raif Badawi, Waleed Abu al-Khair, Aslı Erdoğan ja Dareen Tatour vapautettava

Vangittujen kirjailijoiden päivä_logo

Kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PEN on syvästi huolissaan saudiarabialaisesta bloggarista Raif Badawista, Badawin asianajajasta Waleed Abu al-Khairista, turkkilaisesta kirjailijasta Aslı Erdoğanista ja israelilaisesta runoilijasta Dareen Tatourista. PEN vaatii, että heidät vapautetaan.

Raif Badawi ja Waleed Abu al-Khair

Ruoskinta uhkaa Raif Badawia joka perjantai. Hän kärsi ensimmäiset 50 ruoskaniskua 1 000 iskun tuomiostaan 9. tammikuuta 2015 julkisella paikalla moskeijan edessä, mutta sitä seuraavat ruoskinnat on toistaiseksi peruttu lääketieteellisistä syistä. PEN Internationalin saamien, toistaiseksi vahvistamattomien (tilanne 20.10.) tietojen mukaan ruoskaniskurangaistusta saatetaan jatkaa.

Poliittiselle ja yhteiskunnalliselle keskustelulle omistetun Liberal Saudi Network -foorumin perustanut Raif Badawi pidätettiin vuonna 2012 “liberalismin päivän” konferenssin järjestämisestä. Hänet tuomittiin vuonna 2014 10 vuodeksi vankeuteen, 1 000 iskun ruoskintarangaistukseen sekä miljoonan rialin sakkoihin islamin pilkasta ja liberaalin verkkosivuston perustamisesta. Hänelle langetettiin myös vapauttamista seuraava 10 vuoden matkustuskielto sekä porttikielto mediaan. Badawin verkkosivusto suljettiin. PEN vaatii, että myös Badawin lanko ja asianajaja Waleed Abu al-Khair vapautetaan ja hänen 15 vuoden vankeustuomionsa kumotaan.

Lisätietoja Badawin tilanteesta kansainvälisen PENin sivuilla: http://www.pen-international.org/newsitems/saudi-arabia-must-not-flog-raif-badawi-for-blogging/

Raif2-1024x538

Toimi Raif Badawin ja Waleed Abu al-Khairin puolesta:

– Lähetä viesti “Raif Badawi & Waleed Abu al-Khair” sekä nimesi ja asuinpaikkakuntasi sähköpostiosoitteeseen pentiedotus(at)gmail.com, niin lisäämme nimesi vetoomukseen. Keräämme nimiä 15. joulukuuta 2016 saakka.

– Täytä vetoomus PEN Internationalin sivuilla täällä: http://www.pen-international.org/newsitems/saudi-arabia-must-not-flog-raif-badawi-for-blogging/

– Jaa tietoa vetoomuksestamme sosiaalisessa mediassa:

Appeal for @raif_badawi & @WaleedAbulkhair allekirjoita vetoomuksemme http://bit.ly/2fVYoW1 @FinnPEN #FreeRaif #ImprisonedWriter @pen_int

Aslı Erdoğan (Turkki)

Tunnettu kirjailija ja PEN-jäsen Aslı Erdoğan pidätettiin kotonaan Istanbulissa 17. elokuuta 2016. Hänet lähetettiin vankilaan Istanbulissa alustavasti syytettynä “terroristijärjestöön kuulumisesta” ja “kansallisen yhtenäisyyden horjuttamisesta”. Hän on ollut tutkintavankeudessa pidätyksestään lähtien, ja hänen oikeudenkäynnilleen ei ole tähän mennessä asetettu ajankohtaa.

Lisätietoja Erdoğanin tilanteesta kansainvälisen PENin sivuilla: http://www.pen-international.org/day-of-the-imprisoned-writer-take-action-for-asli-erdogan-novelist-pen-member/

asli erdogan

Toimi Aslı Erdoğanin puolesta:

– Lähetä viesti “Aslı Erdoğan” sekä nimesi ja asuinpaikkakuntasi sähköpostiosoitteeseen pentiedotus(at)gmail.com, niin lisäämme nimesi vetoomukseen. Keräämme nimiä 15. joulukuuta 2016 saakka.

– Jaa tietoa sosiaalisessa mediassa:

#Turkey release writer & PEN member Aslı Erdoğan immediately &unconditionally #ImprisonedWriter @pen_int

Appeal for Aslı Erdoğan allekirjoita vetoomuksemme http://bit.ly/2fVYoW1 @FinnPEN #ImprisonedWriter @pen_int

Dareen Tatour (Israel)

Palestiinalainen runoilija Dareen Tatour on parhaillaan syytettynä ”terroristijärjestön tukemisesta” ja useasta väkivallan lietsomiseen liittyvästä syytekohdasta liittyen hänen runouteensa ja aktiivisuuteensa sosiaalisessa mediassa. Tatour pidätettiin yli vuosi sitten, ja hän on parhaillaan kotiarestissa.

Lisätietoja Tatourin tilanteesta kansainvälisen PENin sivuilla: http://www.pen-international.org/day-of-the-imprisoned-writer-take-action-for-dareen-tatour-poet/

dareen tatour

Toimi Dareen Tatourin puolesta:

– Lähetä viesti “Dareen Tatour” sekä nimesi ja asuinpaikkakuntasi sähköpostiosoitteeseen pentiedotus(at)gmail.com, niin lisäämme nimesi vetoomukseen. Keräämme nimiä 15. joulukuuta 2016 saakka.

– Jaa tietoa sosiaalisessa mediassa:

#FreeDareen – #Israel must drop all charges against poet Dareen Tatour #ImprisonedWriter @pen_int

Appeal for Dareen Tatour allekirjoita vetoomuksemme http://bit.ly/2fVYoW1 @FinnPEN #FreeDareen #ImprisonedWriter @pen_int

Suomen PEN julkaisee Vapaa sana -kirjoitussarjassan Dareen Tatourin runon suomeksi käännettynä.

Kirjailijoiden kansainvälinen sananvapausjärjestö PEN viettää 35. Vangittujen kirjailijoiden päivää (Day of the Imprisoned Writer) 15. marraskuuta 2016. Päivää vietetään solidaarisuuden osoituksena kirjoittajille, jotka ovat joutuneet uhatuiksi, kohtaamaan epäoikeudenmukaisen vankeustuomion tai jopa kuolleet sananvapautensa harjoittamisen vuoksi.

PEN Tiedotus