Ihmisoikeuksien päivä

Suomen PENin vetoaa Azimjon Askarovin, Gao Yun, Mahvash Sabetin ja Dawit Isaakin vapauttamisen puolesta

10.12. vietetään Ihmisoikeuksien päivää. Kansainvälinen PEN kampanjoi tänään Kiinassa vangitun uiguurikirjailija Ilham Tohtin vapauttamisen ja kielellisten oikeuksien, kulttuurisen monimuotoisuuden ja vähemmistökielien puolesta.

Joulun alla Kiseleffin Kirjatalolla (Aleksanterinkatu 28, Helsinki) on mahdollista vedota neljän kirjoittajan vapauttamisen puolesta. Olipa kyseessä ihmisoikeusrikkomuksista raportoiminen, valtaapitävän tahon toimien tutkiminen tai opettaminen, jokainen heistä on joutunut vangituiksi työnsä ja sananvapauden harjoittamisen vuoksi.

Allekirjoita vetoomukset Kiseleffin Kirjatalolla vuoden loppuun mennessä. Vetoomukset lähetetään Kirgisian, Kiinan, Iranin ja Eritrean johdolle vuoden päätteeksi.

Eritrealaisen Dawit Isaakin tapaus lienee useimmille Suomen PENin jäsenille tuttu. Hänet valittiin kunniajäseneksi vuonna 2010. Isaakin puolesta vedottiin myös Helsingin kirjamessuilla lokakuussa.

Tutustu kiinalaisen toimittajan Gao Yun, iranilaisen opettajan ja runoilijan Mahvash Sabetin ja Kirgisian uzbekkiaktiivi Azimjon Askarovin tapauksisiin WiP-palstallamme. Esittelyjen oheen on liitetty linkit kansainvälisen PENin sivustolle, jonka kautta voit vedota kirjailijoiden puolesta, vaikka et Kiseleffille asti pääsisikään.

PEN Tiedotus