Naisten välisestä ystävyydestä – Ystävänpäiväklubi 14.2. ravintola Allotriassa

Naisten välisestä ystävyydestä – 14.2. klo 18 ravintola Allotriassa, Hämeentie 68, Helsinki

Esiintyjinä Anna Kortelainen, ”50-luvun tytöt” Satu Koskimies ja Katarina Eskola, muusikko Janne Laurila, runoilija Anja Erämaja, säveltäjä Petra Lampinen ja pianisti Tuija Rantalainen

Suomen PEN:n Naiskirjailijakomitea aloitti vuonna 2011 ystävänpäiväklubit. Viime vuonna aiheena oli ”Monen rakkauden ilta”, ja klubilla kuultiin mm. Gerry Birgit Ilvesheimoa, Sami Hilvoa ja muusikko Ville Leinosta. Tänä vuonna 2012 ilta avaa keskustelun ”Naisten välisestä ystävyydestä”.

Kirjailija ja toimittaja Satu Koskimies ja tutkija Katarina Eskola julkaisivat 50-luvulla kirjoitetut päiväkirjansa. Niissä käydään läpi tyttöjen välistä ystävyyttä värikkäästi ja tunteikkaasti koulutuntien penaalipostista ensimmäisiin ihastuksiin.

Tutkija, taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen on kirjoittanut teoksia mm. L.Onervasta, Suomen ensimmäisistä johtajanaisista, naisten paratiisimaisista ostoskeskuksista ja helsinkiläisistä naisista 1900-luvun alkupuolella.

Muusikko Janne Laurila kiertää nykyään Tuhlaajapojat-yhtyeensä kanssa ensimmäisen levynsä Kultaisia pisteitä (2009) jälkeen ja äänittää parhaillaan toista levyään. Suloääni lauloi aiemmin tamperelaisen Office Building-yhtyeen solistina.

Runoilija Anja Erämaja on julkaissut runokirjoja ja lastenkirjoja, viimeisimpänä proosarunoteoksen Kuuluuko tämä teille (WSOY, 2009). Hän esiintyy yhdessä säveltäjä Petra Lampisen kanssa, joka on säveltänyt mm. hänen runoihinsa lauluja. Tuija Rantalainen toimii heidän pianistinaan.

Lisätietoja: Vilja-Tuulia Huotarinen, viljatuu@gmail.com

PEN Tiedotus

Leave a reply