Raif Badawi: Sekularismi on ratkaisu!

Raif Badawi: Sekularismi on ratkaisu!

https://www.hairbro.com/”Hymyilin. Pohdin kuka oli mahtanut kirjoittaa tuollaisen lauseen vankilassa, joka on ääriään myöten täynnä rikoksista syytettyjä vankeja. Hämmästykselleni vetää vertoja vain onneni, jota tunsin lukiessani noin tiiviin, kauniin ja erilaisen lauseen.”

Osana Vangittujen kirjailijoiden teemapäivän kampanjaa 2015 Suomen PEN julkaisee Raif Badawin kirjoittaman artikkelin Sekularismi on ratkaisu! Tekstissä Badawi kertoo hämmästyttävästä käännekohdasta, löydöksestään vankilan saastaisimmassa kolkassa. Sanat auttavat Badawia selviytymään vankeudessa epäinhimillisissä ja täysin uudenlaisissa olosuhteissa.

Saksalainen kustantaja Ullstein julkaisi tänä vuonna kokoelman 1 000 Peitschenhiebe: Weil ich sage, was ich denke (”1 000 ruoskaniskua: Koska sanoin, mitä ajattelen”) teksteistä, joita saudiarabialainen bloggari Raif Badawi kirjoitti vankeudessa kolmen vuoden ajan. Teos, jonka oikeuksia ei ole vielä myyty Suomeen, julkaistaan tänä vuonna myös mm. Ruotsissa ja Tanskassa. Suomen PEN sai luvan julkaista avaustekstin Vapaa sana -kirjoitussarjassa levittääkseen tietoisuutta Raif Badawin järkyttävästä kohtalosta ja ihmisoikeuksia rikkovasta tuomiosta.

Ruoskinta uhkaa Raif Badawia joka perjantai. Siksi kokoonnumme perjantaiaamuna 13. marraskuuta Saudi-Arabian lähetystölle Vangittujen kirjailijoiden päivän alla ja vaadimme Raif Badawin vapauttamista. Yhteiskunnasta, uskonnosta ja politiikasta vapaasti perustamassaan blogissa ja keskustelufoorumilla kirjoittanut Badawi ei ansaitse kohtaloaan, eikä raakalaismaista ruoskintatuomiotaan.

”Perheeni ja minä olemme kärsineet kaiken tämän tuskan vain koska kerroin, mitä ajattelen. Kahlasimme karikot jokaisen tähän kirjaan painetun kirjaimen vuoksi.”

 

PEN Tiedotus